Farfisa 20Toch ook geen alledaagse verschijning is deze Farfisa.


Het boven in de kast gemonteerde preamp deel kan worden uitgenomen en via de kabel op een strategische manier worden opgesteld.


De poweramp met voeding blijft onder in de combo.Het staaltje point to point van deze Italiaan ziet er best aardig uit.Probleem is dat er iemand in heeft zitten spitten en een paar totaal niet passende Elko's heeft gemonteerd. Bovendien zo lek als een mandje zijn het ook nog de verkeerde waarde's.


En het soldeerwerk liegt er ook niet om, door de lange verhitting is het soldeer ver in de soepele bedrading gekropen waardoor dit helemaal is verhard en de isolatie gesmolten. Een ronduit smerige aanblik.


Na een aantal keer normaal in en uitgeschakeld te hebben vliegen de zekeringen ineens uit de stoppenkast. Achteraf onderzoek brengt aan het licht dat de amateuristisch gefabriceerde beugel erg dicht langs de netschakelaar loopt maar deze niet raakt. Tijdens inschakelen is echter een geringe beweging van de contacten waarneembaar net genoeg om de beugel te raken. Ongelofelijk dat men zulk slecht en levensgevaarlijk werk kan afleveren.


Dit probleem werd opgelost met een paar degelijk Elko's van de juiste waarde en het verwijderen van de beugel. Bij deze aktie is ook maar een trekontlasting toegepast en gelijk de verkruimelde netkabel vervangen.


terug naar het menu