Fender deLuxe ReverbNog een schoolvoorbeeld van slordig werk.

Om de buisstroom te kunnen meten wordt soms een meetweerstand in de kathodelijn aangebracht. Het was waarschijnlijk teveel moeite om deze op maat af te knippen en de rest van de bedrading met rust te laten. Hier is de weerstand in zijn volle lengte aan de afgeknipte bedrading gesoldeerd en het smeltpunt van de isolatie is zo te zien ook even getest.

Deze twee ontbrom weerstanden zijn er in geplakt en weer is niet de moeite genomen deze op de juiste lengte af te knippen.

Bij werzaamheden aan de net zijde is het natuurlijk een kwalijke zaak als daar niet serieus mee wordt omgegaan. Zoals ik zo vaak tegenkom wordt de veiligheid niet serieus genomen. Onder is te zien dat er gewoon stukjes draad aan elkaar worden gesoldeerd en wordt afgeplakt met een stukje tape. Dit tape zal na enige tijd zijn eigenschappen verliezen en de toch al niet geweldige montage zal spoedig verloren gaan waarna de las bloot zal komen te liggen.

Dit geldt ook voor de per ongeluk doorgesneden isolatie van de bestaande bedrading. Zeker hier zal een stukje tape makkelijk verschuiven.

De soldeervaardigheden zijn ook niet geweldig, op de schakelaar zit het in ieder geval wel vast maar.....

.....op de zekeringhouder is het koper niet schoon geweest waardoor het soldeer niet heeft gehecht. Toekomstige storing gegarandeerd.

Jammer dat er zo op los geknutseld wordt. De apparatuur gaat er niet beter van uitzien en vergt veel schoonmaak en restauratiewerk.

terug naar het menu