Ombouw Masco MA17Kom je niet elke dag tegen, deze Masco is kort na de oorlogsjaren gefabriceerd in USA dus alleen geschikt voor een 110V~ net. Een verhuistrafo kan maar het is vervelend om zo'n blok en de extra snoeren mee te slepen. Eerste probleem is de compleet verkruimelde netkabel dus die gaat er af.


Natuurlijk zijn er ook de nodige caps uitgedroogt, condensatoren lek en weerstanden verlopen.
Het chassis heeft twee ingangen, een RCA connector en een oude Amphenol plug welke vroeger vaak voor antenne werd gebruikt.


Op het chassis is ook een vier polige connector (buisvoet) gemonteerd waar de netspanning weer afgenomen kan worden, uitschakelbaar met de tweede switch.


Het MA17P chassis is groter dan de gewone MA17. Hier zie je ook dat de eindtrafo onder het chassis hangt waar bij de MA17 de trafo bovenop is gemonteerd.


Hier de oude nettrafo en aan de zijkant de choke.


De trafo is vervangen door een vergelijkbaar exemplaar, uiteraard geschikt voor 230V~.
Het plaatje met jackpluggen hoort daar niet maar is dankbaar gebruik van gemaakt.


De tweede schakelaar is nu mooi inzetbaar als standby switch, de AC output wordt toch niet gebruikt.


De potmeterassen zaten zo vast als een huis en de geheel gesloten behuizing maakt smering niet gemakkelijk. Dit is opgelost door in de behuizing kleine gaatjes te boren waardoor reinigingsmiddel kon worden toegevoerd. Door de assen te verwarmen en met een tang los te wrikken is de boel weer aan de gang gebracht. De gaatjes zijn eenvoudig weer dichtgesoldeerd.


6L6 van staal, kom je ook niet iedere dag tegen.terug naar het menu