Ombouw Sessionette 75De Sessionette 75 is een bekend werkpaard onder de gitaristen, licht in gewicht en snoeihard. Een bekend probleem van de Award Sessionette is de powermodule welke niet meer leverbaar is. De HY248 powermodule is meestal kortgesloten of onderbroken maar voor de gebruiker is het meest kenmerkende dat hij stil blijft. Hierdoor is menig Sessionette op de schroothoop beland.


Een van de oplossingen was om zelf een schakeling op te bouwen en deze in zijn geheel in het chassis te monteren. Omdat dit toch ook een arbeidsintensieve (kostbare) klus is hebben wij gezocht naar een alternatief voor de originele module. Onderstaande module is een betere vervanger voor de HY248 en vergelijkbare typen en kan in elke Session ingebouwd worden. Deze module is bovendien beveiligd tegen oververhitting en kortsluiting wat hem zeer betrouwbaar maakt.


Met deze module levert de versterker 85Watt clean, meer dan de originele eindtrap wat zeker een goed resultaat te noemen is. Een uren lange mishandeling op vol vermogen wordt met gemak doorstaan.

De kosten voor deze ingreep zijn 150,- exclusief BTW en daarmee alleen aantrekkelijk voor de echte liefhebber van de Session 75. Toch menen we met dit alternatief uw Sessionette minstens even betrouwbaar te kunnen maken en geven uiteraard de gebruikelijke drie maanden garantie op de reparatie.


terug naar het menu